Wednesday, November 18, 2009

Projektsynopsis

Syfte
Syftet med vårt projekt, som vi givit arbetsnamnet House of Murder, är att låta användaren vandra genom ett spökhus och lära sig om gamla klassiska mord. Vi tänker oss "kändisar" som Jack the Ripper och kanske lite mer okända men gärna brutala mördare. I huvudsak kommer det handla om gamla historiska mord för att inte trampa någon på tårna. Det ska vara spännande att ta sig igenom House of Murder och man vet aldrig vad som väntar bakom nästa knapptryck. I slutändan ska man ha fördjupad kunskap om de olika mördarna, deras metoder och eventuella psykiska störningar.

Omfattning
House of Murders omfattning är inte helt bestämd ännu. Men vi tänker oss ungefär fyra rum med ett antal mord i varje. Och även övriga klickbara saker som mer är till för spänningens skull än för berättandet.

Målgrupp
Projektet riktar sig till en lite äldre målgrupp, ungefär 15 år och uppåt. Eftersom det handlar om olika massmördare och annat läskigt folk så kan projektet bli en aning för skrämmande för en yngre publik. Projektet riktar sig också till människor med ett intresse för morbida historier och skräck. Eftersom det är rätt inne nu med skräck, zombier och vampyrer så finns det nog ett intresse bland lite äldre ungdomar och unga vuxna för den riktiga varan, de människor som har inspirerat de skräck och mordmysterier som finns i dagens samhälle.

Innehåll
Projektet är uppbyggt som ett peka och klicka spel där man går runt i ett hus och letar efter olika saker. Eftersom det handlar om mord så tänker vi oss ett gammalt förfallet spökhus med flera olika rum. I rummen finns det att antal saker som man ska kunna klicka på, ibland så händer det något läskigt men oftast så får man upp information om en mördare som hör ihop med den sak man klickade på. I varje rum ska det också finnas en person som berättar om de olika mördarna, t.ex. en betjänt i hallen, en liten flicka i badrummet och en sltacaktare i köket.

No comments: